top of page

SAE: Národní strategie pro umělou inteligenci 2031

Aktualizováno: 19. 11. 2022

Dokument pro přeměnu Spojených Arabských Emirátů na světového lídra v oblasti umělé inteligence investicemi do lidí a do odvětví, která jsou klíčová pro úspěch SAE.

Spojené arabské emiráty stanovují jasnou vizi prostřednictvím své umělé inteligence stát se světovým lídrem v oblasti do roku 2031. Realizace této vize v praxi vyžaduje důsledné odhodlání a jasné kroky, které vytyčují cestu k úspěchu. Proto je nezbytné stanovit základ, strategii umělé inteligence, s jasnými strategickými cíli, které nastíní iniciativy, které jsou zásadní pro dosažení milníků. Zejména stojí za zmínku, že strategie AI je v souladu se stoletým výročím SAE 2071, aby se SAE staly nejlepší zemí v světě do roku 2071. Strategie AI významně přispěje v oblasti vzdělávání, ekonomiky, rozvoji vlády a spokojenosti společnosti prostřednictvím různých implementací technologií AI v různých odvětvích, včetně energetiky, cestovního ruchu, vzdělávání a dalších.


Rada SAE pro umělou inteligenci a blockchain bude dohlížet na implementaci AI strategie ve všech emirátech, ale v konečném důsledku bude implementace úsilí a spolupráce více zúčastněných stran různých místních a federálních subjektů v SAE.


Existuje osm strategických cílů strategií v oblasti umělé inteligence, a to:

- Vybudovat pověst destinace umělé inteligence.

- Zvýšit konkurenceschopnost SAE v oblasti prioritních odvětvích prostřednictvím nasazení AI.

- Rozvíjet plodný ekosystém pro AI.

- Zavést AI ve službách zákazníkům, pro zlepšení života a fungování státní správy.

- Přilákat a vyškolit talenty pro budoucí pracovní místa umožněných AI.

- Přinést špičkové světové výzkumné kapacity pro spolupráci s cílovými odvětvími.

- Poskytnout data a podpůrnou infrastrukturu nezbytnou k tomu, aby se stala testovacím místem pro AI.

- Zajistit silné řízení a účinnou regulaci.


SAE mají silný základ tvořený soudržnou a diverzifikovanou nadnárodní komunitou, která se rychle přizpůsobuje novým a vznikajícím technologiím. Působí proto jako magnet, který přitahuje nejlepší talenty z celého světa, aby v SAE prováděli své experimenty s řešeními AI a otevřeli si dveře k praktickým implementacím v různých odvětvích.



6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page