top of page

Citáty „levicové kontrakultury 60. let“ Abbieho Hoffmana

Abbot Howard "Abbie" Hoffman (30.11.1936 – 12.4.1989) byl americký politický aktivista a významná postava kontrakultury během událostí v 60. letech 20. století.


Mezi jeho citáty patří:


- Demokracii měříte podle svobody, kterou dává svým disidentům, nikoli podle svobody, kterou dává svým asimilovaným konformistům.


- Věřím v povinný kanibalismus. Pokud by lidé byli nuceni jíst to, co zabili, už by žádné války nebyly.


- Mluvíš s levičákem. Věřím v přerozdělení bohatství a moci ve světě. Věřím v univerzální nemocniční péči pro každého. Věřím, že bychom neměli mít jediného bezdomovce v nejbohatší zemi světa. A domnívám se, že bychom neměli mít C.I.A., která obchází kolem zničujících vlád a vraždí politické vůdce, která pracuje pro tísnivé oligarchie po celém světě, aby chránili tu tísnivou oligarchii tady doma.


- Demokracie není něco, čemu věříte, ani místo, kde byste mohli odložit klobouk, ale je to něco, co děláte. Účastníte se. Pokud to přestanete dělat, demokracie se hroutí.


- Představa, že média nás mají vzdělávat nebo nás informovat, je směšná, protože to je na jejich seznamu zhruba desátý nebo jedenáctý úkol.


- Staňte se internacionalistou a naučte se respektovat všechen život. Bojujte se stroji. A zejména sterilními stroji korporátní smrti a roboty, kteří je střeží.


- Kouření trávy a nošení obrázku Che Guevary není o nic větší závazek než pití mléka a sbírání poštovních známek.


- Okrást bratra nebo sestru je zlo. Neokrást instituce, které jsou pilíři Prasečí říše, je stejně nemorální.


11 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page