top of page

Nechci být kariérním politikem stranického aparátu

Aktualizováno: 4. 9. 2021

Parafráze proslovu Charlie Chaplina z filmu Diktátor z roku 1940.

Promiňte, ale já nechci být kariérním politikem stranického aparátu, to pro mě není. Nechci druhé ovládat ani je omezovat. Chtěl bych pomoci každému bez rozdílu barvy pleti, víry, věku, pohlaví a národnosti jako svobodný občan. Všichni toužíme po tom, abychom si pomáhali navzájem. Lidé jsou už takoví. Chceme si užívat ve vzájemném štěstí, ne přežívat ve společném neštěstí. Nechceme se vzájemně nenávidět ani s sebou navzájem pohrdat. Cesta lidským životem může být svobodná a krásná, ale my jsme se na ní ztratili.


Naše znalosti z nás udělaly cyniky. Potřebujeme více lidskost než byrokratičnost, spíše laskavost než vychytralost. Bez těchto vlastností násilí zvítězí v našich životech a vše bude ztraceno. Veřejná správa financí a služeb nás měla sblížit. Původně chtěla hlásat v zemi lidskou dobrotu a sourozenectví mezi svobodnými občany. Já ale nyní vidím statisíce svobodných občanů, kteří žijí v zoufalství a jsou obětí systému, který stále ničí životy nevinných lidí.


Nezoufejme! Lidská nenávist přejde, kariérní politici stranických aparátů zemřou a moc odebraná svobodným občanům, se svobodným občanům zase vrátí. Dokud bude lidstvo smrtelné, svoboda nezahyne. Svobodní občané! Neposlouchejte kariérní politiky stranických aparátů, kteří vámi pohrdají a utlačují vás, kteří vám diktují, co máte dělat, co cítit a co si myslet. Co z Vás dělají lidské stádo. Neustupujte těmto zrůdám.


Vy svobodní občané máte v rukou moc vytvářet cokoliv, vytvářet štěstí. Máte moc učinit tento život krásný a svobodný, udělat z něho úžasné dobrodružství. Ve jménu demokratické parlamentní republiky, použijme tuto moc! Prosazujme nový svět, který dá všem šanci pracovat, mladým budoucnost a starým zabezpečení. Kariérní politici stranických aparátů svými sliby získali moc. Ale oni lhali! Nevyplnili žádný z nich. Kariérní politici stranických aparátů se provizemi z veřejných zakázek a trafik osvobozují, ale svobodné občany daněmi a byrokracií zotročují. Vyžadujme okamžité splnění každého jednoho jejich slibu nebo zrušení každého jednoho jejich úřadu!




14 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page